Nieuws

IMPALA lanceert "Young Independent Label Spotlight" 31-03-2016

IMPALA lanceert "Young Independent Label Spotlight"

31 maart 2016

In het kader van het 15 jarig bestaan introduceert IMPALA de “Young Independent Label Spotlight”. Met dit project wil IMPALA extra aandacht genereren voor de activiteiten van labels van 15 jaar of jonger. 

Ieder maand zullen vijf verschillende labels uit verschillende landen uitgekozen worden. onder de noemer FIVEUNDERFIFTEEN zullen zij uitgebreid aan het woord komen in The Independent Echo, waarbij ook hun playlists worden gefeatured en er een blik wordt geworpen op hun lokale markt.

De eerste FIVEUNDERFIFTEEN zijn ‘Porridge Bullet’ (Estland), ‘I Love You Records’ (Letland), ‘S1 Warsaw’ (Polen), ‘Despotz Records’ (Zweden) en ‘Soliti’ (Finland). Tijdens de Tallinn Music Week zal het eerste event van de "Young Independent Label Spotlight" gehost worden met een panel waar alle vijf labels aan zullen schuiven.  

Kees van Weijen, namens IMPALA: “We vinden het belangrijk om nieuwe independent spelers op de markt te ondersteunen en hun de aandacht te geven. Het draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe labels en daarmee de independent muziek markt als geheel.”

De komende maanden zal de FIVEUNDERFIFTEEN campagne doorgaan met The Independent Echo, Midem (Frankrijk), Westway LAB Festival (Portugal) en Primavera Pro (Spanje).

Een spotify-playlist met muziek van de eerste FIVEUNDERFIFTEEN: