Nieuws

Independents in de prijzen bij Edisons Pop 21-03-2016

Independents in de prijzen bij Edisons Pop

21 maart 2016

Tijdens een Gala diner in de Harbour club in Amsterdam op 21 maart 2016 zijn de Edisons in de categorie Pop uitgereikt en de independents zijn weer flink in de prijzen gevallen. 

John Coffey wint in de categorie Rock. Volgens de jury ligt aan de basis van de roem van John Coffey een album waarop alle kwaliteiten van de band samen komen. Een album dat hard, melodieus, opzwepend, brutaal en zelfverzekerd klinkt.

De Edison Alternative is voor het album Shamanaid van My Baby: de band die ervoor heeft gekozen om haar geluid uit de diepen met nieuwe invloeden, zonder ook maar een snik in te leveren op de kwaliteit van de liedjes.

Tino Martin wint de categorie Volksmuziek met Jij Liet Me Vallen. Volgens de jury een album vol levenservaring: een muzikale viering van zowel de lach als de traan.

De Staat wint de Edison in de categorie Video met Witch Doctor van regisseur Studio Smack, Floris Kaayk en Torre Florim. In deze ‘computer-generated imagery’ zweept zanger Torre Florim de kinetische energie op tot ontzagwekkende, krankzinnige proporties.

Hieronder een overzicht van alle winnaars:
Oeuvreprijs: Tiësto
Album: New Wave – New Wave
Hip Hop: New Wave – New Wave
Nieuwkomer: Lil’ Kleine – Zeg Dat Niet / Liegen Voor De Rechter / New Wave
Rock: John Coffey – The Great News
Dance: Yellow Claw – Blood For Mercy
Alternative: My Baby – Shamanaid
Volksmuziek: Tino Martin – Jij Liet Me Vallen
Pop: Douwe Bob – Pass It On
Videoclip: De Staat – Witch Doctor / regisseur: Studio Smack, Floris Kaayk, Torre Florim
Song: Kenny B – Parijs