Nieuws

Tweede lichting FIVEUNDERFIFTEEN 28-04-2016

Tweede lichting FIVEUNDERFIFTEEN

28 april 2016

In navolging van de eerste lichting jonge labels vorige maand, zet IMPALA opnieuw een vijf independents van 15 jaar of jonger in het zonnetje onder de noemer "FIVEUNDERFIFTEEN". Deze tweede editie wordt gepubliceerd in partnership met MIDEM en The Independent Echo.

Deze maand start IMPALA in Zwitserland met 'A Tree in a Field Records' om vervolgens het Belgische 'Eskimo Recordings' uit te lichten. 'Tambourhinoceros' uit Denemarken is het derde label, gevolgd door 'NØ FØRMAT!' uit Frankrijk. Het vijftal wordt compleet gemaakt foor het Hongaarse 'Egység Média'.

Als onderdeel van het 50-jarig bestaan, zal MIDEM een panel hosten gewijd aan de FIVEUNDERFIFTEEN met als moderator Tim Ingham van The Independent Echo. Het panel zal worden afgesloten met een award ceremonie. 

Helen Smith, namens IMPALA, over de tweede lichting FIVEUNDERFIFTEEN: "Het panel op MIDEM is een fantastische mogelijkheid om de inspirerende verhalen van deze jonge labels te horen. Kom naar het panel als je wilt weten waarom artiesten zo graag met de independent sector willen werken".

Hieronder de links naar de artikelen op The Independent Echo:

Hieronder een Spotify-playlist van muziek van April's FIVEUNDERFIFTEEN: