Nieuws

WINTEL 2017 laat groot independent marktaandeel zien 23-10-2017

WINTEL 2017 laat groot independent marktaandeel zien

Vandaag heeft WIN het onerzoeksrapport WINTEL 2017 gepubliceerd. Het is de tweede editie van het rapport waarmee WIN de wereldwijde independent platenindustrie in kaart brengt.

Het onderzoek heeft plaats gevonden in opdracht van WIN en is uitgevoerd door Mark Mulligan van MIDiA Reseachrd en Dave Robert van MBW. In totaal hebben 660 respondenten hun bijdrage geleverd uit 26 verschillende landen. Het onderzoek is het meest complete in zijn soort ooit samengesteld.

Het bijzondere aan dit onderzoeksrapport is dat het de markt in kaart brengt aan de hand van eigenaarsschap van de masters die uitgebracht worden, daar waar 'normale' marktonderzoeken gewoonlijk de waarde meten van de distributie. Aangezien veel independents hun producten laten distribueren door majors, geeft deze laatste meetmethode een verstoord beeld van de werkelijkheid.

Het belangrijkste onderzoeksresultaat is het marktaandeel van de independents, dat ten opzichte van 2015, met 0,9% toegenomen is tot in totaal 38,4%. Dit vertegenwoordigt een totale waarde van rond de USD 6 miljard (een stijging van 6,9%).

Kees van Weijen, president van Impala, reageert positief en is blij met de resultaten: "De verenigde independent gemeenschap, de labels en haar artiesten, laten zien dat er op de wereld grote verscheidenheid is aan producten in alle genres van de muziek. Het WINTEL rapport laat dit dudelijk zien."

Dowload het volledige rapport op de website van WIN.